Zaterdag 16 maart speelde De Waterpoort 1 haar laatste zaalwedstrijd van het seizoen 2023/2024 in Bolsward. De wedstrijd startte om 15:30 uur met al snel een schot van Westergo. Kort hierna volgde meerdere schoten, waarbij ook De Waterpoort wist te scoren. Zowel Martijn Barendsen, Dennis Lingsma en Paul Damstra waren op schot in de eerste helft. Martijn scoorde maar liefst vijf keer, Dennis vier keer en Paul twee keer. Helaas bleef ook Westergo scoren, waardoor de stand gelijk bleef opgaan. De rust werd ingegaan met een stand van 10-11 in het voordeel van de Sneekers.

Na de rust begonnen ook de dames mee te scoren en gooide Lies Keja en Annelieke Warnar de bal door de mand. Het gelijk opgaan was tekenend voor de wedstrijd. Wanneer De Waterpoort scoorde, volgde Westergo kort hierna met een reactie (of vice versa). Beide partijen wisten niet uit te lopen, waardoor de onrust toenam in de laatste minuten van de wedstrijd. Vlak voor het eind van de wedstrijd stond de stand gelijk: 19-19. Tot de schrik van De Waterpoort wist Westergo te scoren, waardoor De Waterpoort op één punt achterstand kwam. De gehele bank zat met de nodige spanning toe te kijken. Nick Huitema werd voor de laatste 3 minuten nog ingezet en kreeg een strafworp mee. Deze werd geraakt door Nick, dus 20-20!!! De scheids floot de wedstrijd af na 60 minuten. Helaas niet met het gehoopte resultaat, maar gelukkig zijn de twee punten niet in Bolsward gebleven. Waar we de vorige wedstrijd tevreden waren met gelijkspel tegen Harich 1, was de frustratie van het gelijke spel tegen Westergo 1 groter.

Zoals vermeldt in het vorige wedstrijdverslag is De Waterpoort op de vierde plek in de competitie geëindigd. Dit met een totaal van acht punten. Blijf ons ook vooral op het veld aanmoedigen. Wij spelen onze eerste wedstrijd op 6 april tegen Lintjo 1 in Olderberkoop. Ook onze bekenden uit Bolsward zullen wij weer treffen op het veld. Dit op 20 april op het Schuttersveld, hopelijk weten we dan te winnen!