NIEUWEHORNE – De Waterpoort verslikte zich zaterdag in het onderaan staande Udiros. De Sneker korfbal-eersteklasser ging in Nieuwehorne met 20-18 kopje onder en liet zo de kans onbenut zich al bijna in veiligheid te spelen.

Het op papier sterkere Waterpoort bleek niet voldoende weerstand te kunnen bieden aan het spel van de thuisploeg. Vooral in de eerste helft liep het team collectief achter de feiten aan. Er werd slecht gepasst wat resulteerde in veel balverlies voor de Sneker groenhemden.

Er werd hooguit matig verdedigd met veel onnodige tegendoelpunten en een 14-9 ruststand als gevolg.

De tweede helft maakte Nick Huitema het verschil iets kleiner met een fraai afstandsschot. Maar hoewel het spel van de Snekers beter was, bleek de korf nog altijd moeilijk te vinden. Een legio aantal kansen werd niet afgerond waardoor Uiros aan de leiding bleef.

In de laatste vijf minuten werd het nog spannend toen het 18-17 werd. de waterpoort was evenwel; niet bij machte om door te drukken.

Op 12 mei neemt De Waterpoort het tegen op De Parabool uit Groningen dat na de winst van Udiros alleen hekkensluiter bleef.