Afgelopen zaterdag trad De Waterpoort 2 aan tegen Harkema, een team dat tot nog toe alleen thuis punten had gepakt.
Paul stond voor het eerst dit zaalseizoen weer bij het tweede in de basis. Ook Marije deed na twee wedstrijden in het eerste vandaag weer met het tweede mee.

De ploegen begonnen in evenwicht: tot 3-3 ging het gelijk op, waarna De Waterpoort Harkema het vuur aan de schenen legde. De Waterpoort hield het verdedigend goed dicht, terwijl ze zelf bleef scoren. Onder andere Kim was goed op schot en had met vier doelpunten in de eerste helft een behoorlijke bijdrage aan de 3-13 voorsprong waarmee we de kleedkamers opzochten in de rust.

Direct na rust bracht Harkema wisselspelers in uit het eerste en uit de jeugd om de wedstrijd te kantelen. Met een aantal goede schutters in het veld, werd De Waterpoort even overdonderd en kwam Harkema dichterbij. Er werd gecoacht om het spel vanuit de verdediging te vertragen en door zelf lange en goede aanvallen te spelen, bleef de voorsprong in handen. Met een stand van 14-19 klonk het laatste fluitsignaal en werd de laatste wedstrijd van het kalenderjaar met positief resultaat afgesloten. De Waterpoort staat nu 4e in de poule.

Helaas nog wel een domper voor Feike: na afloop bleek hij een breuk in zijn pols/hand te hebben opgelopen. We wensen hem veel sterkte!