Zwaarbevochten winst voor Waterpoort

Zwaarbevochten winst voor Waterpoort

In Roden pakte afgelopen zaterdag Korfbalvereniging de Waterpoort twee punten in een thriller tegen Noordenveld. Door de 15-16 winst hebben de Snekers sinds de hervatting van de veldcompetitie 3 van haar 4 wedstrijden gewonnen. Hiermee ligt de equipe van Hille Bergsma op koers voor lijfsbehoud in de eersteklasse D.Na een 1-0 achterstand was het De Waterpoort dat het initiatief in de wedstrijd nam. Binnen 5 minuten werd de achterstand omgebogen naar 1-3. Waar een dame van de thuisploeg een actie maakte, poogde Tessa Remery haar het scoren te beletten. Hierbij kwam Remery ongelukkig met haar voet terecht en moest het veld al vroeg met een enkelblessure verlaten. Ondanks dat Lia Foolen een goede vervanger bleek te zijn, was de ploeg even van de kaart. Noordenveld kwam in deze fase terug. Om en om werd de eerste helft veel gescoord waarbij Frank Bruin het merendeel van de doelpunten aan Waterpoortzijde opeiste. Op slag van rust werd hierdoor een gaatje geslagen van 9-12.

De scheidsrechter had zijn handen vol deze middag op het grasveld in Roden. Vooral de thuisploeg was het niet altijd eens met de arbiter en liet dit blijken. Een logisch gevolg was dat de ploeg alleen nog maar meer vrije ballen tegen kreeg met hun fysieke en temporiserend spel. De Sneker korfballers bleven koeler met het hoofd, maar konden niet voorkomen dat de tweede helft nog spannend werd gemaakt. Mede dankzij een paar benutte strafworpen door Feike Talen, hij verving Nick Huitema wie dit seizoen waarschijnlijk niet meer speelt door een handblessure, bleef De Waterpoort op voorsprong. Echter was het tien minuten voor tijd Noordenveld dat 14-14 maakte en vervolgens ook nog met één puntje voor kwam. Door een Sneker afstandschot achter de korf kwamen de ploegen weer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg een strafworp, Talen verzilverde dit buitenkansje. Doordat in de spannende slotminuten niet meer werd gescoord, bleef dit de eindstand.

De twee punten kwamen De Waterpoort deze dag niet aanvliegen. Maar er werd slimmer gespeeld dan de tegenstander en gaat er dus vandoor met de winst. Hierdoor kan De Waterpoort zichzelf met nog drie wedstrijden te gaan al tijdig veilig spelen in haar poule. Twaalf mei om half vier spelen de Snekers thuis tegen V&V uit Garyp.

2012-05-01T06:11:53+00:001 mei, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|