Op deze snikhete zaterdagmiddag, stond de voorlaatste wedstrijd van De Waterpoort op het programma. De wedstrijd werd thuis in Sneek gespeeld tegen Oerterp/VKC uit Ureterp. Tot nu toe stond De Waterpoort één plekje boven Oerterp en dit wilden ze natuurlijk graag zo houden. De Waterpoort was al veilig en kon dus vrijuit korfballen, desalniettemin gingen de Snekers vol voor de winst. Rond 15:30 gaf de goed fluitende scheidsrechter het startsignaal voor de wedstrijd.

Al snel liet De Waterpoort zijn klasse zien en kwam op een snelle 2-0 voorsprong. Zowel verdedigend als aanvallend had De Waterpoort veel overwicht en daardoor liep het als gesmeerd bij de thuisploeg. Er werd goed aangevallen, er werden mooie kansen gecreëerd en deze werden ook knap afgerond. De Waterpoort had zichtbaar plezier in het spel, terwijl Oerterp zich maar geen raad wist met de lange heren van De Waterpoort. Na een tussenstand van 8-2 liet De Waterpoort de touwen enigszins vieren, waardoor Oerterp meer ruimte kreeg om aan te vallen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door Oerterp, want al snel stond er een tussenstand van 9-5 op het scorebord. Toch bleef De Waterpoort sterk spelen met een hoog rendement, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een tussenstand van 15-6.

In de pauze werd er door coach Ralph de Vries benadrukt dat men sterk speelde, maar dat dit wel doorgezet moest worden in de tweede helpt. Ondanks de warmte moest er verzorgd gespeeld worden om zo Oerterp niet in te laten lopen. Wanneer iedereen zijn steentje bij zou dragen, zouden de punten in Sneek blijven.

In de tweede helft, zag men toch een heel ander spelbeeld. Hoewel De Waterpoort veel kansen bleef creëren, was het niet zo trefzeker als in de eerste helft. Ballen ketsten uit de korf en opgelegde kansen werden jammerlijk gemist. Hoewel Oerterp ook niet bepaald florissant speelde, kon het toch inlopen op de Snekers. Zo werd het toch een beetje een onaantrekkelijke tweede helft met weinig doelpunten. De scheidsrechter vloot af bij een stand van 20-13.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van De Waterpoort op het programma. De Snekers zullen langsgaan in Drachten om hun laatste 2 punten binnen te slepen.

De wedstrijd zal beginnen om 15:30, alle aanmoediging is van harte welkom.