Na de valse start van vorige week in Ureterp, was het eerste van De Waterpoort erop gebrand om voor eigen publiek de eerste twee punten van het seizoen te pakken. Dit moest gaan gebeuren tegen CSL uit Britsum. De opdracht was duidelijk voor de Snekers, goed spel vertonen en twee punten pakken.

Het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt zou vallen, binnen enkele seconden was het Lisa Westerhof die de 1-0 voor De Waterpoort maakte. Ook Frank de Bruin liet van zich horen en zo kwamen de Snekers op een snelle 2-0 voorsprong. Helaas werd deze goede vorm niet doorgezet. Het scoren stagneerde en zo werd het een ietwat saaie eerste helft. Kansen waren er genoeg, maar helaas volgden er maar weinig doelpunten. CSL speelde overigens ook niet goed, maar zij wisten wel een 3-1 achterstand om te bouwen naar een 4-6 voorsprong. Vlak voor rust wist Tialda Bakker gelukkig nog een afstandschot te verzilveren en zo zochten de beide ploegen de kleedkamers op met een 5-6 voorsprong voor CSL.

Na rust was daar CSL die orde op zaken wilde stellen en de stand op 5-7 zette. Gelukkig waren de Snekers bij machte om deze achterstand in te halen en zo zou het nog wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden, waarin alles nog kon gebeuren. Na constant achter te hebben gestaan was het De Waterpoort die, middels een afstandschot van Paul Damstra, de stand op 8-8 zette. CSL wist hier niks tegenover te stellen en zo kon De Waterpoort vrij gemakkelijk de leiding weer pakken. Janneke Boersma verzilverde haar beide kansen en ook Nick Huitema wist weer hoe hij moest scoren. Hierdoor wist De Waterpoort in de laatste 10 minuten een 8-9 achterstand om te zetten in een 16-10 voorsprong. Mooi om te zien was, dat ook Martijn Barendsen weer van de partij was. Na wat blessureleed kon ook hij weer spelen en ook hij wist een doelpuntje mee te pikken. De Snekers lieten hun klasse zien en overrompelden CSL. Deze kon geen tegenstand meer bieden en zo pakte het eerste van De Waterpoort zijn welverdiende twee punten.

Volgende week zal De Waterpoort weer twee punten willen gaan pakken. Dit zal moeten gaan gebeuren in Zuidlaren, tegen Ritola. De wedstrijd zal beginnen om 15:30 en natuurlijk is iedereen welkom om ons eerste naar de overwinning te gaan juichen.