Vanmorgen mocht de C1 haar eerste veldwedstrijd spelen tegen Westergo uit het nabijgelegen Bolsward. De wedstrijd kon gespeeld worden onder ideale weersomstandigheden; zon, blauwe lucht en geen wind.
De ploeg uit Bolsward nam in de eerste helft het voortouw en stond al vrij snel 0-1 voor. Maar door een mooie afstandsschot van Lars bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Westergo had veel kansen, maar helaas voor hen ging de bal niet door de korf. De invallende Dagmar wist de stand op gelijke hoogte te brengen naar 2-2. Met deze ruststand is de ploeg uit Sneek de kleedkamer in gegaan.
Na de pauze begon de Waterpoort met een sterke tweede helft. Na een doelpunt van Westergo ging de Waterpoort los. Met mooie doelpunten van Roy, Doutzen, Iris en Thije wist de C1 de punten in Sneek te houden. De wedstrijd is afgesloten met een mooie eindstand van 6-3 en zijn de eerste punten van de veldcompetitie binnen.