SNEEK – De Waterpoort snoepte gisteravond een knap puntje af van koploper Ritola. Het was het eerste succesje in 2019.

’Lekker ontspannen spelen. Dan liggen er zeker kansen’, gaf coach Nico Kraan zijn spelers voor de wedstrijd mee.

Waterpoort startte sterk, en kwam direct voor te staan met 5-1. Helaas konden de Snekers de voorsprong niet verder uitbouwen. Waterpoort werd te gretig in de verdediging en kreeg drie strafworpen tegen. Ritola kwam daardoor weer beter in de wedstrijd en beide teams gingen gelijk op. Bij de Waterpoort werd er onder andere gescoord door Nick Huitema en Tessa Remery. Bij Ritola waren het vooral de dames die de korf wisten te vinden. Wat resulteerde in een ruststand van 11-11.

Tijdens de rust was Kraan duidelijk: ‘Een stapje terug in de verdediging en aanvallend zo blijven doorgaan’. De Snekers moesten cleaner verdedigen en geen strafworpen meer tegen krijgen.

Ook in de tweede helft bleef het spannend. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Toch bouwde De Waterpoort een kleine voorsprong op . Met nog een kwartier te spelen stonden de Snekers voor met drie punten verschil. Echter Ritola bleef kalm en kwam dankzij een aantal mooie doelpunten langszij. dat was 5 minuten voor tijd de opmaat voor een erg spannende slotfase.

Er werd door beide teams veel en tactisch gewisseld. Zo werd Benjamin Hofwegen de laatste drie aanvallen ingebracht en hij maakte drie doelpunten. Met nog 40 seconden op de klok en 27-26 op het scorebord leek de winst binnen. Echter toen kreeg de koploper een strafworp mee. Na een erg spannende wedstrijd werd de eindstand bepaald op 27-27.