Waterpoort delft onderspit in Heerenveen

Waterpoort delft onderspit in Heerenveen

Afgelopen zaterdag verloren de Sneker korfballers tegen één van de titelkandidaten. KV Heerenveen was te sterk en hield de punten met 11-8 thuis. Hierdoor is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van 13 wedstrijden in competitieverband voor De Waterpoort.

De wedstrijd begon erg rommelig aan de Waterpoortzijde. Mede doordat de scheidsrechter streng optrad, behield de ploeg weinig balbezit. Heerenveen daarentegen wist de korf wel te vinden. De Waterpoort keek dan ook snel tegen een achterstand aan. Via 3-0 werd het binnen een kwartier 5-1. Pas vanaf dit punt leken de gasten zich te herpakken. Middels scores van Sander Smit en Emerianna Bruin kwam de ploeg weer dichterbij. Bij een 5-4 stand miste De Waterpoort een strafworp waardoor ze niet langszij kwamen. Even later wist Heerenveen verder uit te lopen. Vlak voor rust brachten ze de stand nog op 8-4.

Voornamelijk in de reboundpositie kon de Waterpoort geen vuist maken. Hierdoor werden minder kansen gecreëerd. Verdedigend hadden beide ploegen het aardig onder controle waardoor de score niet snel opliep. Vlak na rust leek de Waterpoort de spanning terug te brengen. Echter was de ploeg van Hille Bergsma niet bij machte het gaatje verder te verkleinen. Via 9-6 werd het 10-7 door een afgemaakte kans van de in de ploeg gekomen Friso Terpstra. Heerenveen gaf de wedstrijd echter niet meer uit handen waarbij met een 11-8 stand werd afgefloten.

Doordat concurrent Oerterp hetzelfde weekend won, zakt De Waterpoort een plekje in de eerste klasse D. Komend weekend komt Thrianta uit Hoogeveen op bezoek. De Snekers hebben wat recht te zetten omdat de eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 19-12. De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur.

2012-04-11T21:42:02+00:0011 april, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|