Zaterdag 18 november – Nadat Waterpoort 2 met twee punten terugkeerde naar huis na hun eerste wedstrijd in Emmeloord, mochten zij de week erop proberen om de punten thuis te houden tegen DWA/Argo 2.

De wedstrijd begon wat later voor de Waterpoorters, want de dag had te kampen met hier en daar een paar vertraginkjes. Dat mocht voor de spelers de pret echter niet drukken. Waterpoort startte opgetogen aan de wedstrijd. Zij werden echter direct ruw wakker geschud door een zuiver afstand schot van DWA/Argo. Waterpoort liet zich niet zomaar uit het veld slaan en reageerde met een afstandschot van Daniël. Het verdere verloop van de wedstrijd liep stroef. DWA/Argo had het achterverdedigen prima in de vingers, waardoor Waterpoort veel tijd verloor aan onhandig oplossen. Dit zorgde voor een om en om scoren van zowel Waterpoort als DWA/Argo. Waterpoort wist toch de rust in te gaan met twee punten voorsprong: 9-7. Daniël wist hier maar liefst 3 maal aan bij te dragen, Dennis en Bas elk 2 maal, en Annelieke en Lisa beide 1 maal.

In de bespreking werd gehamerd op sneller oplossen en dat het bal tempo omhoog moest. Toch bleek dit na de rust geen gemakkelijke opgave. Het om en om scoren bleef een tijd doorgaan. Kim IJssebaart werd erin gebracht voor Marije Elderhorst en scoorde vrijwel direct. Marije werd op haar beurt kort daarna in het andere vak er weer in gebracht voor Carmen IJssebaart, omdat Carmen enigszins gespaard moest worden als wissel voor bij het 1e.

Waterpoort wist tot 15 doelpunten de korf nog te vinden, maar hierna stokte het scoren enigszins. DWA/Argo maakte hier gebruik van en liep uit tot de 20, waar Waterpoort slechts nog de 16 doelpunten wist te behalen. Niet alleen ging het scoren om en om, ook leek er gerouleerd te worden met schutters in de 2e helft: Feike 2x, Lisa 1x, Annelieke 1x, Bas 1x, Kim 1x, en Marije 1x.

Waterpoort 2 mag proberen hun verlies te boven te komen door 25 november naar het andere hoge noorden, namelijk Groningen, af te reizen, waar zij zullen spelen tegen Parabool 4 om 11:15.