Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage2018-10-30T10:08:46+02:00

Wat is een maatschappelijke stage?

Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren uit het voortgezet onderwijs in Nederland, waarbij ze door het doen van onbetaald vrijwilligerswerk kennismaken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Een leerling doet een maatschappelijke stage voor of binnen een vrijwilligersorganisatie, een professionele non-profitorganisatie of bij een maatschappelijke activiteit van burgers.

Maatschappelijke stage bij De Waterpoort

De Waterpoort biedt leerlingen de mogelijkheid om zich binnen hun maatschappelijke stage verdienstelijk te maken voor de vereniging. Hierbij valt te denken aan het geven van jeugdtraining of om het oppakken van projecten of kadertaken. Ook is het mogelijk om een eigen stageplan op te stellen. De maatschappelijke stage wordt begeleidt door een kaderlid van de vereniging.

Meer informatie

Leerlingen (en/of ouders/verzorgers) kunnen meer informatie over maatschappelijke stages bij De Waterpoort krijgen bij Emerianna Bruin, secretaris van de vereniging, via emerianna@waterpoort-sneek.nl. Aanvullende informatie over het principe maatschappelijke stage is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Afgelopen wedstrijd

De Waterpoort
De Waterpoort
17
THUIS
De Wâlden
De Wâlden
15

Activiteiten

Spelregelbewijs verplicht