Zaterdag 2 maart speelde het derde hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Vandaag zou de titel verdedigd moeten worden tegen de concurrent Vlug&Vaardig 3. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat beide teams gedeeld eerste stonden.

Met een niet al te sterk begin van Waterpoort 3, begon de wedstrijd op zijn zachts gezegd niet naar wens. Vlug&Vaardig wist al snel meer doelpunten te maken dan de Waterpoort. Door twee extreme reuzen in het vak van Sybren Kuipers, Jelle van de Brenk, Laura van der Kuijlen en Floor Oosterhaven, was het maar moeilijk om een goeie aanval op te zetten. Ook verliep de verdediging minder soepel dan gehoopt. Hierbij merkten we als geheel team dat door het ‘lichte’ overwicht in ervaring, dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Wel wist Jelle van de Brenk zijn verdediger op wonderbaarlijke manier elke keer op de grond te krijgen. Toch kon het niet anders dan dat er wat veranderd zou moeten worden, daarom werd er besloten dat Ilse Lukkes en Benjamin van Hofwegen hun maar even van hun beste kant moesten laten zien. Waardoor de ontstane achterstand, langzaam werd gedicht.

Toch was de gehoopte stand tijdens de rust nog niet van toepassing. Belangrijk was dat we niet te mild gingen spelen. Volle bak erin luidde het, we wilden tenslotte toch kampioen worden?!

Met deze woorden in het achterhoofd begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Wat ook daadwerkelijk begon te blijken in de puntenstand. Waar we in de eerste 20 minuten van de eerste helft Vlug&Vaardig de punten cadeau gaven, werd het ze nu lastiger gemaakt en begonnen de Sneekers in te lopen. De spanning kwam terug in de wedstrijd des te verder deze vorderde. Op een gegeven moment werd het punt bereikt dat de gelijkmaker werd gemaakt door Esmay Nijboer. Dit met hulp van een goede rebound van Tymen Kuipers. Alsof het nog niet spannend genoeg was, stonden de twee teams nu dus 12-12 gelijk in de laatste tien minuten. Hierdoor was de Waterpoort helemaal terug en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Toen de 13-12 werd gemaakt was er enigszins sprake van opluchting. Toch moesten we er met de kop bij blijven, wat erg moeilijk bleek. Met een stand van 14-12 werden er helaas nog twee overtredingen gemaakt in de laatste 6 minuten, waardoor Vlug&Vaardig twee strafworpen meekregen, die beide werden geraakt. Dit alles resulteerde in een gelijke stand, van 14-14, waardoor de twee teams nu eigenlijk gedeeld eerste staan (Vlug&Vaardig heeft één wedstrijd minder gespeeld).

Toch konden we trots op ons zelf zijn, dit werd dan ook na de wedstrijd beloond in de kantine. Dit tijdens de belangrijke wedstrijden, van zowel het tweede, als het eerste.