Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor De Waterpoort. Een echte titanenstrijd tussen de nummers een en twee in de competitie. Drachten/Van der Wiel was deze nummer een, die tot nu toe nog niks had verloren. De Waterpoort had helaas al punten gemorst, zo ook vorige week in Oudega tegen Quick ’21. Om de achterstand tussen Drachten niet groter te laten worden, moest er vandaag gewonnen worden. Drachten is een sterke ploeg met veel lengte en een zuiver schot. Toch weet De Waterpoort altijd goed te presteren tegen deze ploeg en de Snekers gingen dus ook vol goede moed de wedstrijd in. Alles was mogelijk vandaag en die twee punten zouden koste wat kost in Sneek blijven.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of De Waterpoort had z’n eerste doelpunt al gescoord. Het was Janneke Boersma die achter de korf de score opende. Drachten en De Waterpoort waren erg gewaagd aan elkaar. Veel doelpunten werden er niet gemaakt, maar toch bleef het erg spannend. Tot 6-4 bleef De Waterpoort de overhand houden, hierna was het Drachten die 4 maal scoorde en de stand op 6-8 zette. De Waterpoort bleef gelukkig bij de les en had de achterstand al snel weer gerepareerd. Ook in het einde van de eerste helft bleef de score in evenwicht en zo werd er gerust met een stand van 10-10.

Na rust was het De Waterpoort die gelijk orde op zaken stelde. Ze scoorden 4 keer achterelkaar en zette de stand op 14-10. De Waterpoort liet in deze fase goed spel zien, waarmee ze wilden aantonen dat er niks voor Drachten te halen viel. Helaas is Drachten niet een ploeg die je makkelijk van je afschud. Zo langzamerhand kwamen ook zij beter in de wedstrijd en na een tijdje stond er dus alweer een stand van 15-15 op het scorebord. Hierna was het Drachten die wederom initiatief nam en de 15-17 maakte. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte De Waterpoort de 18-18 en hoopte iedereen dat de Snekers toch nog twee punten zouden pakken. Jammer genoeg was het Drachten die daar een stokje voor stak en 18-19 maakte. Hierna floot de scheidsrechter af en waren het de Drachtenaren die de punten meenamen.

Zo weet De Waterpoort zichzelf wederom niet te belonen en zakken ze af naar een derde plaats op de ranglijst. In de zaal zullen de twee ploegen elkaar weer treffen en ook dan hopen we op een spektakelstuk. Volgende week zal er weer een uitwedstrijd zijn. De Waterpoort reist af naar Tytsjerk om te spelen tegen De Wâlden. Alle support is van harte welkom.