SNEEK – Nadat het tweede team van de Waterpoort in de laatste seconden een verlies wist om te zetten in een knap gelijkspel, stond KIOS 1 uit Ruinerwold op het programma voor de Waterpoort 1.

Alhoewel KIOS in het verleden een te sterke tegenstander bleek, achtten de Sneekers zich afgelopen zaterdag zeker niet kansloos. Dit was in de openingsfase duidelijk te merken want mede dankzij drie voltreffers van Frank Bruin werd de stand al snel op 4 – 1 gezet in het voordeel van de thuisploeg. Hierna nam KIOS de teugels echter in handen en kwam op een kleine voorsprong van 4 – 6. Tot 10 – 12 wist de Waterpoort aansluiting te vinden maar KIOS gaf ongeveer 10 minuten voor rust gas bij wat resulteerde in een ruststand van 11 – 17.

Coach Ralph de Vries gaf aan dat er meer druk gelegd moest worden op de schoten van KIOS om hun rendement te verlagen. Desondanks kreeg de Waterpoort een regen van tegendoelpunten op het dak in het begin van de tweede helft en had hier geen antwoord op. KIOS vergrootte de voorsprong naar 20 – 30, en hoewel de Waterpoort in de slotfase wat beter ging draaien, werd er uiteindelijk afgefloten met een eindstand van 24 – 35.