De Waterpoort heeft het seizoen afgesloten met een 17-15 overwinning op De Wâlden. Hiermee zijn de Snekers op de 4eplek geëindigd in de 1eklasse van de veldcompetitie. Na de wedstrijd werd het lange seizoen afgesloten met een gezellige barbecue en feestavond in de kantine.

Op zaterdag 15 juni speelde De Waterpoort haar laatste wedstrijden van het seizoen, thuis op het vertrouwde Schuttersveld, tegen De Wâlden. De Snekers hadden nog wat recht te zetten, want tijdens het zaalseizoen werd twee keer verloren van deze ploeg. De bezoekers waren voorafgaand aan de wedstrijd nog niet zeker van handhaving in de poule, terwijl er voor De Waterpoort eigenlijk niks meer op het spel stond. Behalve dan het vermaken van het trouwe publiek, dat afscheid nam van een drietal spelers en de hoofdtrainer.

De Waterpoort startte scherp aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong dankzij doelpunten van Frank Bruin en Tialda Bakker, die hun laatste wedstrijd speelden in het groen-witte tenue. Tot vlak voor rust zou De Waterpoort de leiding houden, door mooie treffers van Lisa Westerhof, Allard Huitema, Nick Huitema en Martijn Barendsen. De Wâlden kroop echter steeds dichterbij, onder andere dankzij schoten van Matthijs Hooghiemstra, en wist via een strafworp op 9-9 te komen waarna de scheidsrechter het rustsignaal liet klinken.

Tijdens de rust werd de wedstrijd rustig geanalyseerd door coach Gerard Plantinga, die Nico Kraan vandaag verving omdat laatstgenoemde kampte met een verstoring van het evenwichtsorgaan. Kraan kwam ondanks de duizeligheid tijdens de 2ehelft nog wel naar Sneek om zijn ploeg te steunen en nog van een aantal goede tips te voorzien. Terug naar het advies van Plantinga: verdedigend controle houden en aanvallend wat meer rust bewaren zodat de kansen van dichterbij gepakt kunnen worden. Het schotpercentage dichtbij de korf nu eenmaal hoger dan er ver vandaan.

Na de rust was het echter De Wâlden dat het beste uit de startblokken kwam. Hessel Kinderman schoot twee keer van afstand raak en bracht de stand op 9-11. De laatste wedstrijden verspeelde De Waterpoort meermaals een voorsprong in de tweede helft en dat zouden de ‘groenen’ niet weer laten gebeuren. De altijd gretige Tessa Remery wist ook twee keer achter elkaar van afstand de korf te vinden en trok de stand weer gelijk: 11-11. Allard Huitema, die een sterke wedstrijd speelde, verraste vervolgens zijn tegenstander met een bekeken balletje tijdens een vrije bal situatie en zette De Waterpoort weer op voorsprong. Vanaf hier hadden de Snekers weer het initiatief. Verdedigend gaven Nick Huitema en Frank Bruin, gesteund door hun vakgenoten, de schutters Matthijs Hooghiemstra en Hessel Kinderman geen ruimte meer. En dankzij treffers van onder ander Tessa Remery en Martijn Barendsen werd de overwinning veiliggesteld. Hierdoor was er ruimte voor publiekswissels voor Tialda Bakker en Frank Bruin die beiden stoppen en Tessa Remery die haar geluk gaat beproeven bij K.V. Mid Fryslân/Jansma Burdaard.

Na de wedstrijd konden de spelers nog kijken bij het 3eteam, dat voor de 3ekeer dit seizoen kampioen werd. Vervolgens werd er afscheid genomen van de afzwaaiende spelers en trainers en kon iedereen gaan genieten van een barbecue en aansluitende feestavond.