Sneek – De korfballers van De Waterpoort uit Sneek hebben EKVA uit Almere met 29-20 verslagen. Door een zeer goede en doelpuntrijke tweede helft werden de punten in eigen huis gehouden.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de ploegen op een gedeelde vierde plek, samen met nog twee andere teams. Bij winst kon De Waterpoort dus goede zaken doen voor een top drie klassering. De Waterpoort had in de beginfase van de wedstrijd moeite met het rebound verdedigen van de ploeg uit Almere. De Sneekers maakten verkeerde keuzes en schoten te snel. Ook in de verdediging stond het in de eerste helft nog niet als een huis.

EKVA wist te profiteren van een aantal onoplettendheden en kon daardoor goed bijblijven. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg De Waterpoort meer grip op de wedstrijd en liep het team uit naar een 12-9 ruststand. Coach Ralph de Vries gaf in de rust aan dat de Snekers hadden verzuimd om verder uit te lopen. ‘We zijn veel sterker dan EKVA, maar we moeten dit in de tweede helft ook in scores uitdrukken. Geconcentreerd aanvallen, geen domme fouten meer in de verdediging en zo het gaatje slaan.’ Een heldere opdracht dus, maar toch was het EKVA dat het initiatief nam aan het begin van de tweede helft. Het verkleinde de marge naar 13-12, waarna een heer aan de kant van de bezoekers uitviel. Dit kwam de thuisploeg niet heel slecht uit. De Snekers werden geduldiger in hun spel en EKVA had geen antwoord op het sterke rebound werk van de dames. De doelpunten vielen steeds makkelijker en uiteindelijk wist De Waterpoort in de tweede helft maar liefst 17 keer tot scoren te komen. Eindstand: 29-20.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hoogkerk, dat na vandaag, net als De Waterpoort, op 10 punten staat.