Het was afgelopen zaterdag wederom een prachtige dag om te korfballen voor de spelers van de F1. Het team mocht zaterdagochtend op eigen veld de strijd aangaan tegen de nummer 1 uit Bolsward. Westergo had de eerste twee wedstrijden van dit veldseizoen gewonnen en de F1 stond daar vlak onder met een mooie tweede plek. Het was dus een mooie uitdaging voor de Waterpoort om de punten in Sneek te houden.
Tijdens de wedstrijd gooide Anne al vrij snel de bal mooi door de korf heen. En met een prachtige hattrick van Ilse stond de Waterpoort al in de eerste tien minuten van de wedstrijd met 4-0 voor. Met 5 spelers in het veld voor Westergo wist dit team voor de pauze nog 2 ballen door de korf te schieten waardoor de jongens en meiden met 4-2 de kleedkamer in zijn gegaan om zich op te laden voor de tweede helft.
Het eerste gedeelte van de tweede helft was spannend. Westergo stond weer met 4 spelers in het veld en wist met een mooi schot terug te komen tot 4-3. Na nog een mooi doelpunt van Yenthe en een tegendoelpunt van Westergo wist het team uit Sneek de voorsprong te behouden. En met wederom een hattrick voor Ilse en een doelpunt voor Yenthe werd de wedstrijd afgefloten met een mooie eindstand van 9-5.