Zaterdagochtend om 9 uur vertrokken de al gevierde kampioenen van de F1 naar Oldeholtpade om daar hun laatste korfbalwedstrijd van dit veldseizoen te spelen tegen SCO. Maar als echte kampioenen wilden ze wel graag winnen van SCO, want dan waren ze ongedeeld eerste. Vanaf een koud veld werden de mouwen opgestroopt en waren ze los. De Waterpoorters waren goed bij de les en al snel scoorden Martijn en Pien de 0-1 en 0-2. Het was spannend en het spel ging heen en weer. Toen was het 3 keer op rij raak voor SCO; 3-2. Daarna maakte Anne de gelijkmaker 3-3. Voor de rust werd door SCO en door Anne nogmaals gescoord en gingen ze met 4-4 op naar de limonade.

Ook na de pauze was het spannend. SCO wist direct na de rust te scoren. Maar de Waterpoorters gingen door met hun eigen spel. Al snel werd door Silke de gelijkmaker op het bord gezet; 5-5. Met flink wat aanmoedigingen van de kant werden de spelers naar een overwinning geschreeuwd. Maar SCO had even het betere van het spel en scoorde 2 maal; 7-5. Door Yenthe werd vervolgens gescoord, zo liep SCO niet verder uit. Maar opnieuw sloeg SCO toe, door 2 maal te scoren en was de stand 9-6. Met een extra speler van de Waterpoort erbij werd er al gauw een goal door Martijn gemaakt. En dat werd ook de eindstand; 9-7. Een zinderende wedstrijd! Maar als kampioenen van het najaar werd met opgeheven hoofd de douche opgezocht. Het was een mooie ochtend in Oldeholtpade.