Vanmorgen vertrok de F1 om 7.50 uur naar Buitenpost om een wedstrijd te korfballen tegen Frigro F1. Ondanks dat de shirts deze week niet mee naar Buitenpost gereisd waren, was de F1 van de Waterpoort toch duidelijk te herkennen aan de groene sokken.
Frigro kwam al vrij snel op een voorsprong van 3-0. Met Sydo, als Superspeler, en een prachtig doelpunt van Anne stond het scorebord na 6 minuten spelen op 3-1. Door een paar mooie treffers van Frigro mocht de Waterpoort af en toe hun team versterken met de Superspeler. Met vijf spelers van de Waterpoort in het veld, en een aantal mooie doelpunten van Sydo, wist de Waterpoort in de eerste helft hun achterstand te beperken tot 6-4.
In de tweede helft speelde de Waterpoort sterk en vol overgave. Door goed te blijven verdedigen en over te spelen wisten Yenthe (1), Anne (2) en Sydo (3) nog een paar prachtige doelpunten te maken. Met een eindstand van 6-10 en met de punten op zak is de F1 weer naar Sneek gereden.

Volgende week speelt de F1 om 13.10 een thuiswedstrijd tegen de Flamingo’s F3 en speelt de F2 op hetzelfde tijdstip thuis tegen Walden F2.