Afgelopen zaterdag kwam de koploper van het veld op bezoek bij KV de Waterpoort. Het is voor de Waterpoort de laatste zaalwedstrijd voor de winterstop. Het team van Nico Kraan heeft wat goed te maken na de wedstrijd tegen Hoogkerk een week geleden. De trainer was duidelijk, direct laten zien wat je in huis hebt, laat Drachten niet denken dat er wat te halen valt.

Vanaf minuut één streden de Snekers voor de punten en wisten ze de opdracht van de trainer goed uit te voeren. Al na een paar minuten werd er een time-out aangevraagd door de tegenpartij, met 5-0 op het scorebord.

Na de time-out kwam Drachten toch weer wat terug, maar Waterpoort hield de overhand. De spelers hielden de focus, en met doelpunten van Tialda Bakker en Lisa Westerhof werd er gerust met een tussenstand van 14-10 in het voordeel van de Snekers.

In de rust was de boodschap van coach Nico Kraan duidelijk: ‘blijf je eigen spel spelen, en niet verslappen!’.

De Waterpoort bleef zijn eigen ding doen met als resultaat dat ze altijd op een voorspong van minimaal twee doelpunten bleven. Drachten wilde via een paar wissels nog wat proberen te forceren maar dat werd goed opgelost door de spelers van de Waterpoort. Met veel doelpunten van de dames heeft de Waterpoort welverdiend gewonnen.