De Waterpoort sluit af met verlies

De Waterpoort sluit af met verlies

Zaterdag wisten de spelers van korfbalvereniging De Waterpoort het succesvolle jaar niet af te sluiten met een bekroning. In een matige wedstrijd werd met 8-12 verloren van KV DFD. Na een goede reeks wist de ploeg van Hille Bergsma zich al veilig te spelen in de eersteklasse D. De laatste wedstrijd op het Schuttersveld deed er dan ook niet meer toe voor de Snekers. DFD stond aan kop en kon afhankelijk van een andere uitslag kampioen worden of een beslissingswedstrijd afdwingen. Dit belangenverschil bleek al snel in de wedstrijd. DFD startte scherp waar De Waterpoort het naliet de kansen af te maken. Binnen een kwartier was er dan ook een een erg schamele 0-5 tussenstand. Vlak voor rust wist alleen Frank Bruin een treffer voor de thuisclub aan te tekenen. Met 8-1 werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was alleen nog een formaliteit waarin DFD al uit kon kijken naar de beslissingswedstrijd (concurrent KV Heerenveen verstapte zich niet tegen het gedegradeerde V&V). De Waterpoort richtte zich meer op het afscheid van een aantal spelers. Janneke Kreeft-van der Kooij is in verwachting van haar tweede kind en zette daarom een punt achter haar korfbalcarriere. Als aanvoerster kan ze terugkijken op een geslaagd seizoen waarbij ze met de ploeg in de zaal kampioen is geworden in de tweede klasse. Friso Terpstra werd in de ploeg gebracht om later een publiekswissel te krijgen. Als selectiespeler heeft hij met veel blessureleed te kampen gehad. Zijn enkel dwong hem tot deze keuze. Voor Sander Smit waren dit tevens de laatste minuten spelend voor de Sneker ploeg. Hij verhuist met zijn werk mee naar Utrecht en zal daarom volgend jaar voor een andere club uitkomen.

In de aanval geeft het team de scheidende spelers een waardig afscheid door hen in stelling te brengen waardoor ze nog een paar keer mochten scoren. De wedstrijd kabbelt uiteindelijk voort tot nog een enigszins acceptabele eindstand van 8-12. Na de wedstrijd werden Gerard de Graaf en Johan van der Kooij bedankt als coaches en trainers van het twee team. Volgend jaar komt Henk Steunebrink over van KV Heerenveen om Bergsma te ondersteunen in de selectie.

2012-06-11T22:12:04+02:006 juni, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|