De Waterpoort ook volgend jaar eersteklasser

De Waterpoort ook volgend jaar eersteklasser

Door winst op directe concurrent Oerterp hebben de Sneker korfballers hun plekje voor volgend jaar in de eersteklasse veilig gesteld. In Oerterp werd het afgelopen zaterdag 14-16.

Nadat in de zaal promotie vanuit de tweede klasse werd behaald is ook de doelstelling van coach Hille Bergsma voor het veldseizoen behaald. Vooraf aan de wedstrijd wist De Waterpoort dat het met twee speelrondes te gaan aan één puntje genoeg had. Oerterp stond twee punten onder de Snekers en hadden de punten dus harder nodig.

De thuisploeg kwam dan ook erg gretig uit de startblokken. De jonge ploeg toonde inzet en gaf veel pressie. Toch was het De Waterpoort dat in de beginfase weinig moeite had de korf te vinden. Binnen een kwartier was de score 1-5. Voornamelijk de heren van Oerterp hadden hier antwoord op. Zij werden in positie gebracht en hadden het vizier op scherp staan. Het rendement bij De Waterpoort bleef uit waardoor via 3-5 en 5-8 naar een 8-10 ruststand werd gebald.

De Sneker equipe breidden via snelle scores van Emerianna Bruin en Sander Smit de voorsprong uit. Echter waren de doelpunten de tweede helft duurder. Ondanks een verzilverde strafworp van Feike Talen kwam de thuisploeg beetje bij beetje dichterbij. Tien minuten voor tijd kwamen ze langszij op 13-13. Door twee doelpunten van Frank Bruin, een schot en een strafworp, toonde ook De Waterpoort veerkracht. Op 14-15 was het invaller Friso Terpstra dat het pleit beslechtte middels een benutte uitstartbal.

Met nog één wedstrijd te gaan maken Thrianta en Oerterp uit wie van hen samen met V&V volgend jaar een stapje lager uitkomt. De Waterpoort heeft haar doelen voor dit seizoen gehaald dankzij een knappe reeks van vijf overwinningen uit zes wedstrijden. Zaterdag 2 juni wordt afgesloten op het eigen Schuttersveld met de wedstrijd tegen DFD. Zij hebben nog kans op de titel samen met nog maar liefst drie ploegen. De Oenkerkers staan namelijk samen met Heerenveen bovenaan op één puntje gevolgd door De Parabool en Noordenveld.

2012-05-21T10:30:07+02:0021 mei, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|