De Waterpoort knokt zich langs DFD: 10-11

De Waterpoort knokt zich langs DFD: 10-11

Zaterdag stond na een zware en fanatieke voorbereiding het eerste competitieduel voor De Waterpoort 1 op het programma, uit bij de korfballers van DFD. Na de derde plaats van vorig seizoen is ook dit seizoen handhaving in de eerste klasse het doel. De Waterpoort 1 moet het dit seizoen waar gaan maken met een aantal andere spelers. Goalmaker Sander Smit is voor zijn werk verhuist naar Utrecht en de aanvoerder van vorig jaar, Janneke Kreeft-Van der Kooij, is in verwachting. Rommy Postma heeft de aanvoerdersband om haar arm gekregen van coach Hille Bergsma.

De tegenstanders van de korfballers uit Sneek waren DFD: een sterke en taaie ploeg waar de De Waterpoort het altijd lastig tegen heeft. De Snekers begonnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd en waren er op gebrand deze pot naar zich toe te trekken. Hille Bergsma: ‘’DFD zal nooit opgeven en de tegenstander tot het uiterste dwingen, wij moeten ons eigen spel spelen en snel afstand nemen!’’

De wedstrijd was twee minuten jong toen DFD het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. De Waterpoort deed meteen wat terug, door een slimme beweging zette Tessa Remery haar tegenstander op het verkeerde been en wist een strafworp te forceren. Deze werd verzilverd door Feike Talen. Toen liepen de Snekers kort weg van uit Oentsjerk afkomstige DFD door twee zuivere afstandschoten van Frank Bruin en Martijn Barendsen. De thuisploeg kwam op dit moment beter in haar spel en De Waterpoort wist lange tijd moeilijk tot scoren te komen. Door veel persoonlijke fouten, nuttig benut door DFD, stond De Waterpoort met rust 6-4 achter.

Na een motiverend betoog in de rust van Bergsma speelde De Waterpoort de tweede helft beter. De ploeg bepaalde het tempo en kwam weer tot scoren toe. Met nog een kwartier te gaan stond het 8-8 en stond de wedstrijd op scherp. “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!’’, aldus Bergsma na afloop over zijn gedachten op dit moment. Zowel Nick Huitema als Feike Talen namen het team uit Sneek op sleeptouw met een doelpunt en hard werken. De Snekers sloegen een gat van twee punten, wat later genoeg bleek te zijn. DFD deed nog wel wat terug, maar kwam niet verder dan 10-11.

Aanvoerster Rommy Postma: “Het was geen mooie wedstrijd om te zien, maar we hebben met elkaar hard geknokt en bleken te sterk voor DFD. Volgende week staat een thuiswedstrijd ROG uit Groningen op het programma en dan zal het beter moeten.”

2012-09-02T18:23:28+00:002 september, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|