Het  tweede team heeft afgelopen zaterdag een mooie stap gezet richting lijfsbehoud in de reserve 3e kasse door met 17-20 te winnen bij Drachten 5.

Na de 25-7 veegpartij bij koploper Ritola de week ervoor was het voor WP2 zaak dat er nu gewonnen werd van het op de laatste plaats bivakkerende Drachten om te voorkomen dat men in degradatienood terecht zou komen.

Helaas was de scherpte in de eerste helft ver te zoeken bij de gasten. Al snel opende Drachten met twee scores en door vele fouten en onrustig spel keek De Waterpoort vrijwel de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Wellicht speelden de borrels van Koningsdag de spelers enigszins parten. De 9-6 achterstand een kwartier voor rust beloofde weinig goeds, maar gelukkig wist men daarna het tij wat te keren. Met enkele goede aanvallen werd een ruststand bereikt van 10-10.

De pauze werd door coaches Gerard en Willem benut om wat extra accenten te leggen op de verdedigende afspraken en werd afgesproken om Drachten niet opnieuw op voorsprong te laten komen.

De tweede helft kwam WP2 beter voor de dag. Het begin was nog wat stroefjes, maar toen het team bij 13-12 opnieuw op achterstand kwam werd deze in een zeer goede fase met mooie doelpunten omgebogen naar een 13-17 voorsprong met nog 10 minuten op de klok. Verdedigend had WP2 de zaakjes nu beter voor elkaar en aanvallend werd er onder meer goed geprofiteerd van de ‘happende’ jonge heren van Drachten. Nu de gasten een gat hadden geslagen begon Drachten het geloof in een overwinning te verliezen. Mede daardoor kon De Waterpoort de wedstrijd netjes uitspelen, wat leidde tot een uiteindelijk verdiende 17-20 overwinning.