Een nieuw speeljaar, nieuwe kansen om te winnen. Ook voor het 1e van De Waterpoort was het nieuwe speeljaar aangebroken en na een drukke en intensieve voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste veldwedstrijd weer op het programma. Samen met de nieuw aangestelde coach Nico Kraan ging De Waterpoort vol goede moed hun eerste wedstrijd tegemoet. Deze eerste wedstrijd zou worden gespeeld in Ureterp tegen Oerterp/VKC. Rond half 4 startte de wedstrijd.

De Waterpoort had zin in het nieuwe seizoen en dat was te merken in de wedstrijd. Als snel wist De Waterpoort hun eerste doelpunt te scoren en kwamen door het goede samenspel op een 1-4 voorsprong. Oerterp kwam hierna echter beter in de wedstrijd en zette de stand op 4-5. Toch was het De Waterpoort die de overhand hield in de eerste helft. Mede door doelpunten van Nick Huitema en Lisa Westerhof bleef er telkens een verschil van twee doelpunten. Er werd weliswaar niet veel gescoord, maar daarom was het niet minder spannend. Er werd gerust met een 7-9 voorsprong voor De Waterpoort.

Na rust bleven de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd. Telkens bleef De Waterpoort aan de goede kant van de score en het leek alsof De Waterpoort in zijn eerste wedstrijd de twee punten mee naar Sneek zou nemen. Niets bleek minder waar, want al snel werd de voorsprong van De Waterpoort uit handen gegeven en stond het alweer 12-12. Lisa Westerhof antwoordde hier snel op met twee doorloopballen en zette zo de stand weer op 12-14. Helaas kon De Waterpoort ook deze voorsprong niet vasthouden en in de laatste minuten van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. De Waterpoort wist de korf niet meer te vinden en dit resulteerde in twee tegendoelpunten van Oerterp. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Tessa Remery, maar dit was helaas net niet genoeg. De scheidsrechter vloot af bij een stand van 16-15

Zo is dit dan toch wel een heel zuur verlies voor De Waterpoort in hun eerste veldwedstrijd. De Snekers laten zien dat ze goed spel kunnen vertonen, maar helaas konden ze dit niet volhouden tot het einde van de wedstrijd. De volgende wedstrijd die op het programma staat is een thuiswedstrijd tegen het 1e van CSL. Deze zal beginnen om 15:30.