Na het verlies van vorige week tegen Phoenix, was Waterpoort 1 erop gebrand om vandaag tegen ADOS twee punten te behalen. Voor beide ploegen was dit een zeer belangrijke wedstrijd. ADOS moest strijden voor lijfsbehoud en ook de Snekers hun positie was nog alles behalve veilig.  Met winst zou De Waterpoort afstand kunnen nemen van de onderste twee plaatsen.

De Waterpoort en ADOS begonnen vol strijdlust aan de wedstrijd. Waterpoort 1 schoot furieus uit de startblokken en kwam al snel op een 2-5 voorsprong door goals van onder andere Martijn Barendsen en Nick Huitema. De heren van ADOS lieten dit gat niet groter worden en zorgde met mooie scores voor een stand van 7-8. Beide ploegen waren aan het vechten voor de winst. De scheidsrechter gaf het rustsignaal aan bij een stand van 8-10.

Terwijl de wissels even een balletje gingen schieten, kreeg het eerste van De Waterpoort een donderpreek van Coach Ralph de Vries.
Er moest beter en slimmer worden gespeeld, de juiste spelers moesten worden gezocht en er moest worden gevochten voor elke bal.

ADOS kwam schep uit de rust en wist het verschil klein te houden. Zo ging de score de gehele tweede helft gelijk op en werd het verschil niet groter dan 3 doelpunten. Dit zorgde voor een bloedstollende spannende eindfase. Met nog 5 minuten op de klok was het ADOS die voor het eerst de lead nam en de met een stand van 18-17. Tessa Remery zorgde met een uitstartbal in de laatste minuut voor het winnende doelpunt, 19-20!

Volgende week zal Waterpoort 1 het opnemen tegen Wêz Handich/ DOW 1 in Sneek. Iedereen is van harte welkom om De Waterpoort naar de overwinning te juichen.