De A1 van KV de Waterpoort mocht zaterdagavond vertrekken naar Noordwolde om daar om 18:00 tegen de de Hoeve A1 te spelen. Bij de vorige ontmoeting had de A1 met 20-12 gewonnen dus het team had goede hoop om weer een overwinning uit het duel te slepen.

De wedstrijd begon met een goal van de tegenpartij, maar dat is ook de enige keer dat de Hoeve voor kwam te staan. Door goals van Stijn Sybren en Femke, de kersverse 18jarige die een ijzersterke wedstrijd speelde, liep de Waterpoort al snel een beetje uit. Eveneens speelde Stijn een dijk van een wedstrijd, die de ballen door de korf gooide alsof hij rustig aan het pjukken was. De waterpoort ging in de rust de kleedkamers in met een redelijke voorsprong, die ze graag in de tweede helft wilden uitbreiden. Zoals altijd was het doel twintig goals maken en dat lukte, want de A1 ging naar huis met de mooie eindstand van 9-21.

Geschreven door: Jolijn Rijpma