Thuiszege op degradant voor Waterpoort

Thuiszege op degradant voor Waterpoort

Afgelopen zaterdag boekte Korfbalvereniging de Waterpoort een reguliere winst op V&V; 13-9. Hiermee zijn de Garypsters twee wedstrijden voor het einde gedegradeerd. De Waterpoort heeft nu aan één puntje genoeg om niet mee te gaan naar de tweede klasse dankzij een goede reeks.
Bij korfbal kan, in tegenstelling tot basketbal, aan alle kanten van de korf geschoten worden. Echter kent het Schuttersveld bijna altijd wel een straffe wind en geen beschutting waardoor dit erg beperkt wordt. Dit bleek ook deze wedstrijd, pas na tien minuten viel het eerste doelpunt, deze was voor V&V. Na de gelijkmaker van Rommy Postma met een droog schot van verre afstand, waren het achtereenvolgens Sander Smit en Frank Bruin die de stand op 1-3 brachten. De eerste helft bleven de Garypsters echter stug bij. Pas vlak voor rust werd de voorsprong uitgebreid tot 8-5.

Omdat het eerste doelpunt in de tweede helft aan Waterpoortzijde viel, leek het duel al voortijdig beslist. De Snekers hebben zich wel eens eerder bijna verslikt in de slotfase, echter ontbrak bij de tegenstander twee schutters waardoor aan aanvalskracht was ingeleverd. Dit gaf coach Hille Bergsma de gelegenheid om Allard Huitema in te brengen. De junior maakte hiermee zijn debuut. De wedstrijd werd afgefloten door de prima fluitende leidsman op 13-9. Het was geen geweldige wedstrijd van de Snekers, maar dit hoefde deze dag ook niet om de punten thuis te houden.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nog drie ploegen die samen met V&V uit de eerste klasse kunnen degraderen. De Waterpoort heeft de beste papieren van deze drie. Nog één punt voor de Snekers of puntverlies van één van de concurrenten betekent dat volgend jaar de club zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse uitkomt. Dit kan komende zaterdag gerealiseerd worden in een direct duel in en tegen Oerterp.

2012-05-14T06:14:08+00:00 14 mei, 2012|De Waterpoort 1, Nieuwsberichten|